Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
TicSalut  > Projectes estratègics
 

Projectes estratègics

Les TIC o tecnologies de la informació i les comunicacions -també anomenades noves tecnologies-  és un concepte que sorgeix de la convergència i la integració entre la informàtica, els ordinadors i les telecomunicacions. 
Per al sector de la salut i per als sistemes sanitaris, les TIC i els sistemes d'informació són elements estratègics i transformadors que poden aportar múltiples beneficis als pacients en la seva assistència, als professionals en dotar-los de millors eines de treball, i en contribuir a l'eficiència i la sostenibilitat de les organitzacions sanitàries i el sistema de salut.

 
Conjunt de documents en línia sobre la situació i l'evolució d'un pacient al llarg del seu procés assistencial.
Sistema que n'integra la prescripció i dispensació, i que estableix mecanismes que afavoreixen l'ús racional del medicament.
Portal web informatiu i espai de relació i serveis per a la ciutadania i els professionals.
Espai digital que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d'una forma segura i confidencial.
Imatges mèdiques en format digital per ser compartides mitjançant la história clínica compartida, la carpeta personal de salut i la telemedicina.
Intercanvi d'informació assistencial entre professionals i atenció remota a la ciutadania mitjançant les TIC.